|
| |
|
|
|
Na tomto pracovisku sa realizuje projekt s podporou
Agentúry na podporu výskumu a vývoja
APVV-20-0302
Alternatívne potravinové siete:
od konzumnej k udržateľnej spotrebe
|
|
Ciele projektu
Hlavným cieľom projektu je výskum spotreby a nákupného správania spotrebiteľov v
zmysle ich premeny v čase a priestore so špecifickým zreteľom na alternatívne potravinové
siete. Projekt reaguje na aktuálne trendy v spoločnosti a nové výzvy, akou je aj pandémia
COVID-19. Zámerom je analýza súčasného stavu v problematike a poskytnutie návrhov riešení.
pre budúci vývojČiastkové ciele:
zhodnotenie premeny spotreby a správania spotrebiteľov v kontexte trendov v spoločnosti
(od konzumnej k udržateľnej spotrebe) v urbánnom a rurálnom prostredí;
analýza alternatívnych potravinových sietí a ich identifikácia na Slovensku;
hľadanie rozdielov medzi spotrebiteľmi nakupujúcimi v konvenčných a alternatívnych
potravinových sieťach a identifikácia typického spotrebiteľa (povedz mi kde nakupuješ, ja ti
poviem kto si);
segmentácia spotrebiteľov na základe indikátorov spotreby a správania (hedonisti a ulitári)
a ich demografických a sociálno-ekonomických charakteristík;
analýza zmien a porozumenie správaniu spotrebiteľov na Slovensku počas pandémie COVID-19.
|
|
|
|
|